szépkártya

kártyaelfogadó

Valid XHTML 1.0 Transitional Érvényes CSS!

 Elfogadóhely neve  

Régió

Kategória

Megye

Árkategória

Település

Jellemzők
 
szépkártya

szépkártya

Cafeteria 2012 az új összeghatárok és szabályok

A béren kívüli juttatásként adható juttatások körét változtatja az újonnan elfogadott SZJA tőrvény módosítás.

A Cafeteriát érintő törvénymódosítás letölthető INNEN.

Az elfogadott törvény szerint továbbra is béren kívüli juttatásnak minősül a munkáltató által a Széchenyi Pihenő Kártya számlára utalt támogatás, és a törvény szövegének megfelelően azonban ez három egymástól elkülönített, különböző célt szolgáló kártya alszámlájára utalható a következők szerint:


  • szálláshely alszámlájára utalható, külön jogszabályban meghatározott szálláshely szolgáltatásra felhasználható - több juttatótól származóan együttvéve - legfeljebb 225 ezer forint támogatás;

  • vendéglátás alszámlájára utalható, melegkonyhás vendéglátó-helyeken (ideértve a munkahelyi étkeztetést is) külön jogszabályban meghatározott étkezési szolgáltatásra felhasználható - több juttatótól származóan együttvéve - legfeljebb 150 ezer forint támogatás;

  • szabadidő alszámlájára utalható, a szabadidő-eltöltést, a rekreációt, az egészségmegőrzést szolgáló, külön jogszabályban meghatározott szolgáltatásra felhasználható - több juttatótól származóan együttvéve - legfeljebb 75 ezer forint támogatás.

  • Hogy az egyes alszámlákon lévő összegeket milyen szolgáltatásokra lehet elkölteni, arról részletesebben itt tájékozódhat!


    További újdonság, hogy január 1-jétől a kedvezményes adózás mellett további 10% EHO-t is kell fizetni, méghozzá a juttatás értékének 1,19-szeresére vetítve. Így jön ki az összesen 30,94% adóteher ezeknél a juttatásoknál.
    Ha 500 ezer forint felett (a munkavállaló által az adott munkáltatónál az adóévben a juttatás alapjául szolgáló a jogviszonyban töltött napokkal – arányosan) juttatnak cafetérián, akkor az Eho 27 százalékra változik.