KIEMELT AJÁNLATOK

szépkártya


GYORS KERESÉS
 Elfogadóhely neve  

Régió

Kategória

Megye

Árkategória

Település

Jellemzők
 
CSOMAG AJÁNLATOK
AJÁNLOTT SZÁLLODÁK
  Hotel Helikon*** Sport és Konferencia Szálloda
Balaton parti családi nyaralás kedvezményekkel, saját stranddal, gyermekprogramokkal! És most SZÉP kártyája nálunk 10 %-kal többet ér!
> Részletek

  Batthyány Kastélyszálló
A szálloda csendes, nyugodt, 6 hektáros parkosított környezetben, egy apró település, Zalacsány szélén fekszik.
> Részletek
AJÁNLOTT PANZIÓK
  Dedesi Vendégház Zalalövő
A Dedesi Vendégház az Őrség kapujában, Zalalövőn egy panorámás dombtetőn található.
> Részletek

  Júlia apartman 2
Apartmanjaink a fürdő közelében Hajdúszoboszló három pontján, jellemzően új építésű társasházakban találhatóak.
> Részletek

  Family Buda Apartman
Apartmanunk egy csendes, árnyas utcában, közel a Gellért térhez található.
> RészletekCafetéria 2017

A cafeteria 2017-ben is lehetővé teszi a munkáltatóknak, hogy a munkavállalóik keresetét kiegészítsék, de ahhoz, hogy ez mindenkinek kifizetődő lehessen, alaposan körül kell járni a törvényt és a lehetőségeket.

Az adótörvény vátozás hatására 2017-ben csak a Szép-kártya és az évi összesen 100 ezer forintos készpénz kifizetés marad a kedvezményesebb adózású kategóriában, ezeknek a cafetéria elemeknek az együttes értéke nem haladhatja meg egy éves viszonylatban a 450 ezer forintot a versenyszférában, illetve a közszférában pedig a 200 ezer forintot.

Szép kártya, mint Kafetéria elem

Így az elfogadott törvény szerint továbbra is béren kívüli juttatásnak minősül a munkáltató által a Széchenyi Pihenő Kártya számlára utalt támogatás, és a törvény szövegének megfelelően azonban ez három egymástól elkülönített, különböző célt szolgáló kártya alszámlájára utalható a következők szerint:


  • szálláshely alszámlájára utalható, külön jogszabályban meghatározott szálláshely szolgáltatásra felhasználható - több juttatótól származóan együttvéve - legfeljebb 225 ezer forint támogatás;

  • vendéglátás alszámlájára utalható, melegkonyhás vendéglátó-helyeken (ideértve a munkahelyi étkeztetést is) külön jogszabályban meghatározott étkezési szolgáltatásra felhasználható - több juttatótól származóan együttvéve - legfeljebb 150 ezer forint támogatás;

  • szabadidő alszámlájára utalható, a szabadidő-eltöltést, a rekreációt, az egészségmegőrzést szolgáló, külön jogszabályban meghatározott szolgáltatásra felhasználható - több juttatótól származóan együttvéve - legfeljebb 75 ezer forint támogatás.

Hogy az egyes alszámlákon lévő összegeket milyen szolgáltatásokra lehet elkölteni, arról részletesebben itt tájékozódhat!


A Cafetéria adózása 2017-ben

2017-ben a 2016-ig érvényes 1,19-es szorzó helyett az 1,18-as szorzóval kell már a béren kívüli juttatásoknál a kifizetőt (munkáltatót) terhelő adó alapját számítani. Így a kedvezményes adózású körbe tartozó cafeteria-elemek után a 2016-os 34,51 százalék helyett 2017-ben összesen 34,22 százalékot kell adózni, vagyis 15 százalék személyi jövedelemadót (szja), és 14 százalék egészségügyi hozzájárulást (eho). A magasabb adózási kategóriába tartozó egyes meghatározott juttatások után pedig az összes közteher mértéke a 2016-os 49,98 százalékról, 43,66 százalékra változik (15 százalék szja, és 22 százalék eho).

[Szja tv. 70. §, 71. §, Egészségügyi hozzájárulásról szóló 1998. évi LXVI. tv. 3.§ (1)]