szépkártya

kártyaelfogadó

Valid XHTML 1.0 Transitional Érvényes CSS!

Festetich Kastélyszálló
 
Régió: Dél-dunántúl Elfogadóhely
Hely: Szeleste
Elfogadóhely: Kastélyszálló
Telefon: +36/95/565-001
Weboldal: http://www.szelesteikastely.hu
E-mail: info@szelesteikastely.hu

Bemutatkozás Szolgáltatások Szobák Árak Képek

Pontos cím
9622 Szeleste, Arany János u.

Környezet leírása
A Gyöngyös-sík északkeleti peremén, a Kõris-patak közelében, Ölbõ és Pósfa falvak szomszédságában fekszik, dombokkal határolt régen egyutcás falu.

Megközelíthetőség
Megközelíthetõ az M86-os autóútról, a 86-os fõúton, és a Hegyeshalom–Csorna–Szombathely-vasútvonalon (Ölbõ-Alsószeleste vasútállomás). Az M86-os autóút települést elkerülõ szakaszát 2010. december 15-én adták át, tehermentesítve a község fõutcáját a tranzit forgalomtól.

Részletes leírás
A kastély építése 1855-ben kezdõdött, a munkát végül gróf Festetich Andor fejezte be, aki 1872-tõl birtokolta az épületet és a hozzá tartozó földterületet. Az õ nevéhez fûzõdik a hatalmas arborétum is, amelyben Festetich több mint ötszázféle növénykülönlegességet gyûjtött össze, és kialakította a kastélyt övezõ teraszokat. 1910-tõl báró Baich Mihály lett az új tulajdonos, aki tervszerû kertépítést folytatott, elkészíttette a kastélyhoz vezetõ szerpentinutat is, és kialakította jelenlegi arculatát. A kastélyépület jelentõs része az 1950-es években lángok martalékává vált, csupán a fõfalak maradtak épen. A felújítási munkák 1990-ben kezdõdtek meg, a több mint százötven éves mûemlék kastély rekonstrukciójakor sikerült megõrizni egykori hangulatát, mindemelletta szálloda szolgáltatásai a kor igényeit is maximálisan kielégítik. A vendégek egyszerre élvezhetik az arborétum csendjét, nem mindennapi romantikáját és a saját kútból táplált gyógyvizes fürdõ élményét. Utóbbi a kastélytól egy percnyire, a Zsuzsanna Hotelben található. Standard szobák: 20-30 nm Lakosztály jellegû szobák: 30-55 nm Összesen: 12 szoba.