szépkártya

kártyaelfogadó

Valid XHTML 1.0 Transitional Érvényes CSS!

OLÁH VENDÉGHÁZ HORTOBÁGY
 
Régió: Észak-Alföld Elfogadóhely
Hely: Hortobágy
Elfogadóhely: Vendégház
Telefon: 00/36/30/495-1807
Weboldal: http://www.hortobagyiszallas.gportal.hu
E-mail: olahistvanne@t-online.hu

Bemutatkozás Szolgáltatások Szobák Árak Képek

Pontos cím
4071 Hortobágy József Attila utca 7.

Környezet leírása
Több mint 25 éve foglalkozom Falusi turizmussal. Kellő jártassággal rendelkezem a vendéglátásban. Hortobágy község központi helyén, de egy kis-forgalm egyirányú utcában van a ház (Hortobágy, József Attila utca 7.). A házat körülvevő kert két bejáratú. Elől csak gyalogos forgalom van, a hátul lévő szilárd burkolatú úttesten közlekednek a járművek. Mivel az utcában csak négy ház van, nem számottevő sem a gyalogos, sem a járműforgalom. Szomszédban kutya, macska és baromfi van.

Megközelíthetőség
Megközelítés Hortobágyot érinti a 33-as főútvonal, önálló vasútállomással rendelkezik (Debrecen-Füzesabony vagy Budapest Keleti-Füzesabony-Hortobágy vonal).
GPS Szélesség (LAT) 47.5835
GPS Hosszúság (LON) 21.152

Részletes leírás
Teljes-körű, mindenre kiterjedő információ a HONLAPON megtalálható.
Amennyiben a nyaralást mozgalmasan szeretné eltölteni az alábbiakban teszek erre gondolatébresztő javaslatokat:
- Ismerkedés a községgel, Pásztormúzeum megtekintése, séta a Hortobágy folyó partján a Kilenclyukú híd alatt, motorcsónakázás a Hortobágy folyón.
- Tekintsék meg a Hortobágyi Galéria, az Önkormányzati Millecentenárium Galéria állandó, valamint a Faluház időszakos kiállításait.
- Látogatás a Pusztai Állatparkban, ismerkedés az őshonos állatokkal, a kilátóból széttekintés a községre, a folyóra, a pusztára.
- Túra a Hortobágyi Nemzeti Parkban, belépőkártya a Pusztainform irodában váltható, idegenvezetés kérhető. Ön dönt, hogy mit szeretne látni, mi érdekli.
- Látogatás a Mátán lévő Lovas Üdülőfaluba. Szekerezés a pusztában, ménes-, szürkegulya-, rackanyáj megtekintése. Részvétel lovasbemutatón. Séta az istállókban.
- Azoknak akik már jól lovagolnak, akik kedvtelésből lovagolnak és akik szeretnének megtanulni egy kicsit lovagolni az alábbiakat javaslom: előre megrendelt lovagláson való részvétel a tudásszintnek megfelelően, délelőtt lovaglás, délután szekerezés a pusztában, főleg azoknak akik még nem mernek messzebbre kilovagolni, ismerkedés lovon vagy szekéren a puszta szépségeivel, a puszta háziállataival.

Szolgáltatások a szálláshely környezetében: gyógyszertár, üzemanyagtöltő állomás, gáztöltő állomás, vasútállomás, Hortobágyi Csárda, Kilenclyukú híd, bevásárló udvarház, múzeumok, horgászati lehetőség.