szépkártya

kártyaelfogadó

Valid XHTML 1.0 Transitional Érvényes CSS!

Memento Park - Szoborpark Múzeum
 
Régió: Budapest Elfogadóhely
Hely: Budapest
Elfogadóhely: Múzeum
Telefon: +3614247500
Weboldal: http://www.mementopark.hu
E-mail: info@mementopark.hu

Bemutatkozás Szolgáltatások Képek

Pontos cím
Budapest XXII. kerület, Balatoni út - Szabadkai utca sarok

Környezet leírása
A Memento Park Dél-Budán, a 7-es út mellett található. A környék egyéb látványosságai Nagytétényi Kastélymúzeum, Higland Golf Club, Rádió- és Televízió Múzeum, Tropicarium, Álomautó Múzeum, Törley Pincészet és Múzeum, Budafoki Borfalu, Nyári Bobpálya, Mini Gokart, Tétényi Fennsík Tanösvény, Fitoland, stb.

Megközelíthetőség
Megközelíthető: A Bp.XI.kerület Bocskai út – Fehérvári út kereszteződés, „Újbuda Központtól”, az Allee Bevásárlóközpont elől induló 150-es busszal. A járat hétköznap 20, hétvégén 30 percenként közlekedik. Leszállás a "Memento Park" megállóhelynél. Autóval megközelíthető a 7-es úton Diósd-Érd irányába, az "Osztapenko" kereszteződéstől 7 km-re.

Részletes leírás
Izgalmas időutazás a Vasfüggöny mögötti “létező szocializmus” és a hidegháború elfelejtett szobrainak birodalmába. Gigantománia, integető elvtársak, Sztálin csizmái, és a Vörös Hadsereg katonái. Kiállítás az 1956-os forradalomról és a kommunista diktatúra bukásáról. A Barakk-kamaramoziban filmvetítés a politikai titkosszolgálatról: Hogyan kell ügynököt beszervezni? Hova dugjuk a poloskát? Mik a titkos megfigyelés módszerei? A retró ajándékboltban korabeli árucikkek, plakátok, és más holmik.
A kommunista rendszer köztéri emlékművei árnyékában beülhetsz egy eredeti Trabant autóba, felhívhatod telefonon Lenint, Sztálint, Maot, Che Guevarát és még sok másik, egykori pártvezetőt.
A Memento Parkban minden kérdésedre választ kapsz: Miképp hagyhatta Sztálin a csizmáit Budapesten, ha soha nem járt ott? Tart-e a kezében sapkát Lenin, ha a fején is van egy? Hányszor lehet ledönteni ugyanazt a szobrot? Mit mondott Nyikita Hruscsov, amikor Csepelen járt?
Hol állt a Vasfüggöny? Miért nevezték Magyarországot a Gulyáskommunizmus és a Fridzsiderszocializmus országának? Vidám volt-e a Legvidámabb Barakk? És vajon tényleg kőolajból készült a 60-as években a Bambi üdítőital? Mi volt a véleménye a kommunista pártnak a hosszú hajú fiúkról? És hányan fértek be egy Trabant gépkocsiba?
Sztálin csizmáinak talapzatán kipróbálhatod az „integető erkélyt”, amelyik ugyanolyan, mint ahonnan a pártvezetők mosolyogtak Május elsején a felvonulókra.

A Memento Parkon belüli Szoborpark Budapest egyik legeredetibb turisztikai célpontja, a látogatók kedvenc fotóhelyszíne. Közép-Európa első tematikus kiállítóhelye a kommunista politikai rendszer bukásáról. Budapest egyedülálló és különleges látványossága.

Izgalmas kirándulási célpont, minden évszakban a család valamennyi tagja számára.