szépkártya

kártyaelfogadó

Valid XHTML 1.0 Transitional Érvényes CSS!

Ezüstfenyő Hotel
 
Régió: Észak-Magyarország Elfogadóhely
Hely: Telkibánya
Elfogadóhely: Hotel és Étterem
Telefon: +36 46 388 506
Weboldal: http://www.ezustfenyo.hu
E-mail: hotel@ezustfenyo.hu

Bemutatkozás Szolgáltatások Szobák Árak Képek

Pontos cím
3896 Telkibánya, Szabadság út 11.

Környezet leírása
Telkibánya Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Zempléni-hegység északi részén található. A település Károly Róbert idején indult fejlődésnek, a 15. századra virágzó bányavárossá vált, arany- és ezüstbányászata országszerte ismertté tette. Zsigmond király uralkodása alatt elnyerte az Aranygombos Telkibánya nevet is, miután a temploma tornyán lévő gombot bearanyozták. Virágzását egy 17. századi bányaszerencsétlenség szakította meg, a kitermelés megszűnt, így a város gazdasági jelentősége fokozatosan csökkent.

Megközelíthetőség
A falu Észak-Magyarországon, a Zempléni hegyvidék, régi nevén Eperjes-Tokaj Érchegység középső részében, a Hegyközben, a szlovák határ mentén fekszik.

Részletes leírás
Telkibánya fő nevezetessége a központban található egykori Károlyi-kastély. Az 1930-as években tiroli stílusban épült, faborítású kétemeletes épületet egy hat hektár nagyságú erdő veszi körül. A Telkibányán főként erdőgazdálkodást folytató Károlyi család a vadászkastély belső berendezési tárgyait darabonként válogatta össze Ausztriában. A II. világháború után állami tulajdonba került kastélyban munkásüdülőt építettek ki, majd turistaházként működtették. Az épületegyüttes életében az új időszámítás 1998-ban kezdődött, ekkor került a DBH Group tulajdonába. Az Ezüstfenyő Hotel a felújítások után az egykori Károlyi-vadászkastély hangulatának biztosításával várja az idelátogató szállóvendégeket. Korábban Hotel Gold, majd Ezüstfenyő Hotel Gold néven is ismerték és szerették a környéken gyakran megforduló turisták, átutazók. Az elmúlt években a hotelt többször is felújították, átépítették, elsőrendű konferenciatermet alakítottak ki az épületegyüttesben. A hotel melegvíz-ellátásáról részben napenergia gondoskodik.