szépkártya

kártyaelfogadó

Valid XHTML 1.0 Transitional Érvényes CSS!

Harkányi Gyógyfürdő Zrt.
 
Régió: Dél-Dunántúl Elfogadóhely
Hely: Harkány
Elfogadóhely: Gyógyfürdő
Telefon: +36-72-580-880
Weboldal: http://www.harkanyfurdo.hu
E-mail: info@harkanyfurdo.hu

Bemutatkozás Szolgáltatások Képek

Pontos cím
7815 Harkány, Kossuth L.u.7

Környezet leírása
A nemzetközi hírű, élénk forgalmú gyógy- és üdülőhely Pécstől 25k m-re, a Villányi-hegység lábánál fekszik. A több, mint 190 esztendős múlttal büszkélkedő fürdő világhírét 1823-ban felfedezett gyógyvizének köszönheti.
Harkányfürdő gyógyító vize a természet ajándéka, alkáli- hidrogén karbonátos- kénes gyógyvíz összetételével, 13,5 hektáros ősparkjával közel 8000 m² vízfelülettel 5000 m² fedett pihenőterülettel, látványfürdővel várja a családosokat a felfrissülni és gyógyulni vágyókat egyaránt!

Megközelíthetőség
Megközelíthető kocsival, busszal, vonattal és repülővel.

Részletes leírás
A Harkányi Gyógyfürdőben nem csak a gyógyvíz spontán hatása érvényesül. Természeti adottságai kitűnőek: kedvező éghajlata, a gyógyfürdő mikroklímája, és az évi 2.100-2.200 napsütéses óra kiváló kiegészítője egy gondosan megtervezett fürdőkúrának.

2003-ban felújított gyógyfürdőben egy teljesen, egy félig fedett és egy szabad gyógymedence összesen 2.098 m2 vízfelszínnel, 110-153 cm vízmélységgel 34-38 C° víz hőfokkal biztosítja vendégeinknek a gyógyulást.

A mozgásszervi, ízületi betegségek megelőzésében-gyógyításában, csontritkulás, krónikus nőgyógyászati gyulladások, valamint a nyirokkeringés zavarainak javításában nagyon szép eredmények érhetők el egy-egy harkányi kúra során.

Bőrgyógyászaink kiváló eredményeket értek el a pikkely-sömör (psoriasis) kezelése során a harkányi gyógyvízzel. Nem állítjuk, hogy erre egyedül egy harkányi fürdőkúra alkalmas, hiszen a Világon, Harkányon kívül még két olyan hely van, melyet reménykedve kereshetnek fel a pikkelysömörben szenvedők. Ezek közül Európához legközelebb a Holt-tenger van...

A fürdő 13,5 hektáros ősparkjában májustól-októberig szabadtéri strand-medencék, feszített víztükrű uszoda, gyermekmedence és a főszezonban csúszda várja a strandolás szerelmeseit.

A családi együttnapozáshoz, játékhoz, sportoláshoz és étkezéshez hangulatos, színvonalas helyszíneket biztosítunk. Animátoraink programokkal várják, a család apraja nagyját így mindenki megtalálhatja a maga számára legkellemesebb elfoglaltságot.

Korszerű fürdő ma már aligha működhet szauna, pezsgő- és masszírozó medence, valamint kozmetikai- és masszázsszalon nélkül, hiszen a frissítő kúrák az általános közérzet javításán túl, a test fiatalságának és szépségének megőrzését is szolgálják. Természetesen mindez a harkányi strandfürdőben is megtalálható.