szépkártya

kártyaelfogadó

Valid XHTML 1.0 Transitional Érvényes CSS!

Fehérvárcsurgói Vadászház
 
Régió: Bakony Elfogadóhely
Hely: Fehérvárcsurgó
Elfogadóhely: Vadászház, étterem
Telefon: +36 30 630 8450
Weboldal: http://www.zserivadaszhaz.hu
E-mail: info@zserivadaszhaz.hu

Bemutatkozás Szolgáltatások Szobák Árak Képek

Pontos cím
8052 Fehérvárcsurgó 051/5. hrsz.

Környezet leírása
A Bakony hegység keleti nyúlványain több mint ezer hektár bekerített területen terül el a Fehérvárcsurgói vadászterület. A cser– és tölgyerdőkben már 1890-től a Károlyi grófok vadaskertet üzemeltettek. A Fehérvárcsurgói Vadászház 1977-ben épült Fehérvárcsurgó külterületén, az erdő közepén.

Megközelíthetőség
A vadászház Fejér megyében, Fehérvárcsurgó külterületén, a Bakony hegység keleti nyúlványán található. Távolság Budapesttől 80 km. GPS koordináták:
Északi szélesség: 47,29662’
Keleti hosszúság: 18,22957’

Részletes leírás
A Fehérvárcsurgói Vadászházban a családi vadászat népszerűsítésére törekszünk. Akciós ajánlataink honlapunkon megtekinthetőek. A vadászház mellett elhelyezkedő vadaskertben jelenleg mintegy 350 gímszarvasból, 500 vaddisznóból, 300 muflonból és 100 őzből álló vadpopuláció található meg. A kert legfőbb különlegessége, hogy Magyarországon csak itt élnek szikaszarvasok. E különleges trófeás vadpopuláció kialakulását a grófi család által 1910-ben betelepített japán szikaszarvas és a Szovjetunióból 1973-ban betelepített Dybovszki szikaszarvas honosításának köszönhetjük, egyedszámuk mára megközelíti a 200-at. A vadaskert sajátosságaiból fakadóan az ide látogató vadászvendégeknek egész évben sikeres vadászati élményben lehet részük, mivel a szabad területtől eltérően itt szinte folyamatosan lehetőség nyílik gím, szika és muflon tarvad elejtésére, sőt szezonális korlátozás nélkül az év minden időszakában lőhető vaddisznó és muflon kos.

A vadaskertben a nagyobb vadállomány sűrűségnek és a szakavatott vadászati kísérők közreműködésének köszönhetően a szabad területi vadászatnál lényegesen jobb találati eredménnyel zárulnak mind az egyéni (les, cserkelés), mind a csoportos (hajtás, riglizés) vadászatok.