szépkártya

kártyaelfogadó

Valid XHTML 1.0 Transitional Érvényes CSS!

DinerM amerikai étterem
 
Régió: Balaton Elfogadóhely
Hely: Siófok
Elfogadóhely: Étterem
Telefon:
Weboldal: http://www.dinerm.hu
E-mail: info@dinerm.hu

Bemutatkozás Szolgáltatások Képek

Pontos cím
8600 Siófok Petőfi sétány 3-5

Környezet leírása
Ha fiatal vagy és kikapcsolódásra vágysz, akár napközben egy lendületes, programokkal dúsított parton,ahol a klasszikus Balaton parti strand hangulat mellett, már napközben elkezdheted a bulizást, akár ha délután folytatásra vágysz a sétány legkülönbözőbb bárjaiban, akár a pezsgő éjszakában, akkor itt a helyed.

Megközelíthetőség
Siófok sétáló utcája közepén található az 50-es-60-as éveket visszaidéző amerikai Diner

Részletes leírás
A 2000-es év nyarán nyitott Siófokon a DinerM Amerikai Étterem, mely azóta egy lényeges színfoltja a siófoki Petőfi sétánynak.

A nagyméretű és ízletes burgereken kívül több jellegzetes étel képviseli az amerikai kontinens ízvilágát. Ha valaki Siófokon jár és szeretne egy jót enni vagy megkóstolni az 50-60-as évek hangulatát, akkor érdemes felkeresni a DinerM Éttermet. Az ételek, italok, a zene és a kiszolgálás, ha csak egy étkezés erejéig is, de felidézi egy letűnőben lévő kor emlékeit.

A DINER gyorsbüfé és 24 órás "alakart" étterem egyben. Először 1930-ban jelentek meg ezek a relatív kicsi, de szembetűnő épületek Amerikában, amelyeket a széles utak mellé építettek. Aranykorát mégis az 50-es években élte a "Diner". Az egyébként is mozgalmas időkben nemcsak étkezési, hanem a társasági élet funkcióit is betöltötte. A fiatalok kedvelt találkozóhelye lett, a színes, zajos tömeg óriási amerikai autókból kiszállva gyülekezett a Jukebox környékén és a parkolókban. A króm épülete olyan kristálytiszta hatást kelt a szemlélőben, mint Jerry Lee Lewis hangja. Elöl széles neonfényekkel, hogy a sötét éjszakában már messziről felismerhető legyen. Új anyagokkal kísérleteztek tulajdonosai, a neonnal, üveg építőelemekkel, színes csempékkel, amelyek mentazöld, lazac és tengerkék színekben pompáztak.

A 60-as években az Interstate és a Highway kiszorította a Diner hálózatot, a Fast Food megjelenésével pedig elvesztette gyorsbüfé vendégkörét is. A láncokat ezernél is többet számláló éttermeiből alig több mint 100 maradt mutatóba. Eltűntükkel a korabeli életérzés, romantika és kellemes együttlétek színhelye is elsüllyedt.

Napjainkban a "Diner" gigantikus reneszánszát éli. A nosztalgia korszaka újra életre hívta a "Retro-Diner" hálózatot, amely persze imitáció csupán, de az illúzió így is teljes. Fellendülése Európába is átterjedt, ahol az 50-es életérzése szintén új életre kelt, így napjainkban, Berlinben, Párizsban, Amszterdamban és Brüsszelben sorban nyílnak a "Diner" éttermek.