szépkártya

kártyaelfogadó

Valid XHTML 1.0 Transitional Érvényes CSS!

Kabala Lovas Panzió
 
Régió: Nyugat-Dunántúl Elfogadóhely
Hely: Gutorfölde
Elfogadóhely: Panzió
Telefon: 06 92/375-003
Weboldal: http://www.radihaza.hu
E-mail: radihaza@t-online.hu

Bemutatkozás Szolgáltatások Szobák Árak Képek

Pontos cím
8951 Gutorfölde Rádiháza ltp 10.

Környezet leírása
A Kabala Lovas Panzió a festői szépségű Rádiházi Ménesben található. A ménesalapító Bartha László kúriáját 1988-ban építették át panzióvá. A nagy terasz egy gyönyörű "ős fákkal" gazdagított parkra néz, ahol mindenki úgy érezheti magát, mintha hazaért volna. A panzió a falu központjában ékeskedik. Rádiházát a csodás Zalai-domságra jellemző dús, zöld lankák és erdők ölelik körül.

Megközelíthetőség
Rádiháza Magyarország dél-nyugati részén, Zala megyében, a Balatontól 50 km-re, Zalaegerszegtől 26 km-re, Tófej és Gutorfölde községek között helyezkedik el.

Részletes leírás
10 tágas, ízlésesen és barátságosan berendezett szoba várja a vendégeket egész évben akár nyaralásra, akár évfordulóra. A panzió étterme kulináris élményeket nyújt a hagyományos és helyi, de a nemzetközi konyha terén is. Rendezvények megtartására (születésnapok, jubileumok) alkalmas helyszín az étterem vagy a hangulatos pincehelyiség.

A ménes területén kellemes sétákat tehetünk . Tavasszal és kora nyáron megcsodálhatjuk és meg is simogathatjuk az új évjáratú kiscsikókat és egy kis szerencsével akár tanúi is lehetünk egy csikó világrajövetelének. Az 1-2 éves csikók Rádiházától 1,5 km-re levő görbői csikótelepen nevelődnek. Jó minőségű aszfaltozott út vezet a csikótelepre, de gyalog is kiérhetünk 20 perc alatt.

Bent a ménesben az anyakancák istállóján kívül végiglátogathatjuk a ménistállót, az idomítóistállót – ahol a kiképzés alatt levő fiatal lovak és a sportlovak láthatóak – és nem utolsósorban a lovasiskola igen kedves, szelíd lovait. Az istállók közvetlen közelségében terülnek el a környező dombokon levő legelők, amelyeken legelő ménes látványa mindenkit elbűvöl.